Cursors

~denizbahcesi~

HOŞGELDİNİZ!!!! ~~~~~~~~~~~~~~ :)

Friday, January 12, 2007

BEBİŞŞŞŞŞ

Çalıştığım okulda dikkat ettim 30-40 yaş arasındakilerin hep bir kızı bir oğlu var.Konuşurken olay açığa çıktı.Bunların çoğu ''çin takvimi'' olayını dikkate almış.Ben hep duyardım bu takvimi ama çoğu kez fasafiso gibi gelirdi.Olayın mantığı ne acaba düzenli yumurtlamayla ilgili heralde ama!!??!
blog layouts Friendster

13 Comments:

Blogger Serra said...

ya ben de duydum, beLki de yariodur..


~Serra

Saturday, January 13, 2007 4:59:00 AM  
Blogger kurunane said...

ben de 37 yaşındayım ve 1 kızım 1 oğlum var :) ama hiç bişeyi dikkate almadım, allah öyle kısmet etti galiba. çin takvimini hep duyarımda ne olduğunu bilmem. yalnız çocukların cinsiyetini belirlemek için bi yöntem biliyorum da acaba benim bildiğim şey çin takvimi denen şeyle aynımı?

bu daha çok düzenli adet görenler için. yumurtlama döneminin ilk 3 günü ve son 3 günü kız, ortada kalan 3-4 gün ise erkek bebek diye biliyorum. hatta annemin iddiasına göre yengem 4 oğlunun olmasını bu yönteme borçluymuş.

Saturday, January 13, 2007 8:41:00 AM  
Blogger Sunthing Special said...

O diil de Aquacan şöyle birşey gördüm nette http://www.babychoice-tr.com/
BabyChoice metodu her anne adayı için ayrı ayrı hazırlanan bir yıllık bir gebelik takviminden oluşuyor. Anne adayının kan grubu, ilk adet görme yaşı, son adet tarihi, doğum tarihi gibi bazı bilgileri BabyChoice'in İsviçre’deki laboratuarlarına analiz için yollanıyor ve elde edilen verilere göre, o kişiye özel bir yıllık bir gebelik takvimi oluşturuluyor. Takvimin üzerinde annenin seçmiş olduğu cinsiyetten bebeğe hamile kalabileceği 70-80 gün işaretli. Bundan sonra takvime bağlı kalarak hamile kalmaya çalışıyorsun.Bunun karşılığında şirkete 600 YTL ödüyorsun ayrıca...Türkiye'de başarı oranının %95 olduğunu iddia ediyorlarmış ama ne derece güvenilir bilinmez tabi, bir çeşit para tuzağı da olması kuvvetle muhtemel...(Ayrıca hayır çocuk mocuk yapma niyetim yok :P ama ileride bi kızım olsa hoşuma giderdi...)

Saturday, January 13, 2007 1:23:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Aaaa daha neler ogrenicez:) Valla boyle ozel bir mucizeye karismayi hic istemiyorum ben, kiz-erkek hic farketmez-onemli olan hayirli bir evlat olmasi ve de saglikli olmasi. Cocuk sahibi olmak icin ugrasan, her gun gozyasi doken milyonlarca aileyi dusununce bu gibi seylerin aslinda ne kadar bo$ ve de gereksiz oldugunu anliyor insan.

Saturday, January 13, 2007 4:59:00 PM  
Blogger Berna said...

yaa o neki, ilk kez duydum walla... Saglikli olmasi en onemlisi Banu'nun dedigi gibi ama ben kiz cokcuklarina bayaa bir asigim, sole cicili bicili giyinmis bir pembi$ bebi$:)

Sunday, January 14, 2007 9:20:00 PM  
Blogger Blog Sahibesi said...

Çok ilginç ama benim yeğenimde çin takvimine göre doğdu. Çok fazla planlanmadı ama hesap yapınca gerçekten de tutuyor çoğu. Allah her evladın hayırlısını versin. Kız olmuş erkek olmuş önemli değil.

Monday, January 15, 2007 4:29:00 PM  
Blogger eho said...

bendemi uygulasam ogluma birde kız kardes mı getırsem acaba tabı şimdi değil daha bizimki 6 aylık ama hiç cesaretım yok bir cocuga daha..

Monday, January 15, 2007 5:13:00 PM  
Blogger acicikolata said...

şimdi bakin bacilar, erkek spermler daha hizli yüzüp, daha kisa yasiyorlar. kiz spermler daha yavas yuzup, daha uzun yasiyorlar. bu sebepledir ki, kiz cocuk isteyenler yumurtlama gununden daha once, erkek cocuk isteyenler yumurtlama gununde cok afedersiniz işte o işi anladin sen onu. (ya da tam tersi olabilir arastrin kiz erkek hangisi neyse) cin takvimi dedigimiz olay ise, kac yasinizda oldugunuz ve hamile kaldiginiz aya bakilarak soyluyor sana cinsiyeti. mesela bu ay ben benimle ayni sinifta okuyan ayni yastaki butun arkadaslarimi toplayip hadi kizlar bismillah desem hepimizin cocugu ayni cins cikacak gibi bir sonuc beklenmesi gerekir-ki bunu da namümkün görüyorum tamamen şahsi kanaatim.

Monday, January 15, 2007 11:25:00 PM  
Blogger pınar said...

çin takvimini yağmur doğduktan sonra öğrendim. ama baktığımda gerçekten kız görünüyor takvime göre. diğer arkadaşlarımın da çin takvimine göre doğru çıkıyor çocuklarının cinsiyeti. mantığı ne bilmiyorum ama doğruluk payı var yani.

Monday, January 15, 2007 11:49:00 PM  
Blogger CaDı said...

Aqua'cım benim bildiğim cinsiyet bayanlardan değil erkeklerden gelen hücrelere göre belirleniyor. Bütün bunlar bir tesadüf olmalı bence:))

Tuesday, January 16, 2007 8:16:00 PM  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

Arkadaslar ben saglıklı bır kızım ve saglıklı bır oglum olsun ıstıyorum o yuzden ılgımı cekıyor bu cın takvımı olayı.bende ılk tesaduf dıye dusunuyordum ama pınarın dedıgı gıbı uyan cok kısı var tanıdıgım.
Banucum blogunu okuyamıyorum mümkünse davet beklıyorum öptüüüüüüüümmmmmm hepinizi :)

Wednesday, January 17, 2007 10:39:00 AM  
Blogger Anne ve Bebisi said...

Çin takvimi ne kadar doğrudur bilemem ama bende ve bazı arkadaşlarımda doğru sonucu bildi:) Çinlilere güvenirim, yaptılarsa bildikleri bir şey vardır.

Yine de Çin takvimine göre tutturmak biraz zor çünkü her yumurtlama circle'ında sadece %25 şans var. Tutturabilirsin de, tutturamayabilirsin de:) Her şeyden önemlisi bebeğin sağlıklı olması. Kız ya da erkek olması hiç önemli değil. Hayırlısı olsun yeter.

kurunane'nin bahsettiği olay bilimsel olarak doğru bu arada. Dişi kromozomları taşıyan spermler (XX) erkek kromozomları taşıyan spermlere göre (XY) daha uzun süre canlı kalabildiği için yumurtlamadan bir kaç gün önce ilişki olursa erkek spermlerin önce ölüp daha çok dişi kromozomlu spermin sağ kalma şansı olduğu için bebeğin kız olma ihtimali yüksek. Yumurtlama günü birlikte olunursa erkek ve dişi kromozomlu eşit sayıda sperm olacağı için erkeklerin şansı kızlarla eşit gibi:) Kadınlar daha sperm halindeyken bile erkeklerden daha dayanıklı yani:)))

Ancak yumurtlamadan sonraki günlerde ilişkiye girilirse hamile kalma şansı yok çünkü yumurta oluştuktan sonra 12, en fazla 24 saat yaşayabiliyor. Bu süre içerisinde döllenmeyen yumurta ölüyor. Zaten spermlerin yumurtaya ulaşması da 7-8 saati buluyor:)
Yumurtlama sonrası bebek için boşuna yormayın kendiniz:)

Bir de yumurtlama testleri var, onlardan edinirseniz, tıpkı hamilelik testi gibi kullanıyorsunuz ve yumurtladığınız günü tespit ediyorsunuz. Böylelikle hangi gün yumurtluyorum sorunundan kurtulmuş oluyorsunuz.

İşte burada da bu konuda bir açıklama var:)

You are more likely to have a boy if you have sex only once during your fertile period and a girl if you have sex more often.

True

This is based on the fact that female sperm live longer and swim slower than male sperm. If you have sex a few days before you ovulate the longer living and slower female sperm will be waiting for the egg. If you have sex just before ovulation the faster pushier male sperm will win the race. Whatever you do remember that really there is a 50:50 chance of having either a boy or a girl. Focusing on having a healthy baby is more important than its gender.

http://www.miriamstoppard.com/article.asp?aid=86&pid=1

Monday, January 22, 2007 4:48:00 PM  
Blogger Pratik Anne said...

Ben de merak etmistim bu cin takvimi mevhumunu ve uzerine bir anket yapmistim. Oyle herkesin tutmuyormus.160 katilimcida %62 dogru tutmus. Blogumda eylul 2006 arsivinde gorebilirsiniz. Hatta siz de oy verin.

Wednesday, February 07, 2007 7:15:00 PM  

Post a Comment

<< Home


Name:
Location: medi.& agean sea :), Türkiye

Hiçbir resim ve yazı izinsiz kullanılamaz!

Powered by Blogger

adopt your own virtual pet!